Her en mulighed for at dit barn/børn (op til og med 17år) – der bor her på Bakken, kan få deres eget lille stykke nyttehave, hvor de kan prøve at dyrke deres egen jordbær, ærter, små gulerødder eller hvad de måtte have lyst til – og helt og holdet på deres egen præmisser.

Send dit ønske om børne-nytte-have her: https://forms.gle/YQs8ofTTtqYpXoQ5A

Du får vejledning i :

– at lave din egen plante-palle med pressenning-bund

– hvad du kan dyrke i en plante-palle du får stillet til rådighed

Du skal selv :

– montere pressenning i bunden af din plante-palle

– fylde jord i plante-pallen

– så dine planter i plante-pallen

– vande og passe din plante-palle

– deltage i at holde Børne-Nytte-Have-området pænt og fri for ukrudt og affald.

Fakta :

Hvad: dyrkning i en træpalle

Hvor: brakareal med skråning foran parkeringspladserne ved 26B

Hvordan: Hvert enkelt barn, får deres egen palle at dyrke i og passe og vande. Børn fra 10 år og op, – behøver ikke forældre-indvolvering. Fordelen ved dyrkning i træpalle er at: A) presenningen holder på vandet – så der skal ikke vandes så ofte. B) der kan dyrkes på skråningen. C) Der dannes meget lidt ukrudt i en træpalle – og er derfor et rigtigt godt udgangspunkt for børn at starte med.

Hvornår: Tilmelding kan ske fra nu og frem til 12/4. Det første der skal ske er forberedelse af palle – deadline for planteklar palle er 23/4. Vi starter rigtigt op første halvdel af Maj

Såning: når frosten er af jorden Påske eller efter Påske.

Hvorfor tilbud om børne-nyttehaver: Det er et tilbud til børn her på Bakken så de kan afprøve at have deres helt egen lille nyttehave som de får ansvaret for at passe – for et år ad gangen.

Planen er at hvert barn skal klargøre egen træpalle med presenning og fylde jord i og herefter plante hvad end hjertet begærer.

T.O. Arealet er afskærmet ud mod banelegemet af et trådhegn, hvor der yderligere tænkes afskærmning iform af plantekummer og anden ‘forhindring’.

Har du spørgsmål – så skriv blot til mig på bo.stampe@gmail.com