Hej alle i Havelauget.


Så er den nye sæson begyndt og jeg vil derfor gerne invitere jer til en fælles havedag
søndag d. 26. marts 2023, kl 11.00. Jeg kan desværre ikke selv før.

Jeg tænker, vi mødes hos mig først og derefter går haverne igennem, da der er ting, der er
kommet op i løbet af efteråret og vinteren som skal stemmes om og aftales.

Først vil jeg meddele den triste nyhed, som mange af jer måske allerede ved er, at Bo er
flyttet. Anden del er, at der stadig står en del på ventelisten, så det kan derfor blive nødvendigt at dele de haver op, hvor nogle af jer teknisk set har 2 lodder.

Er der nogle af jer som kunne tænke sig at bytte haver internt eller melde sige ud af
havelauget?

Punkterne og arbejdsopgaver der skal stemmes/ tales om:

  • Børnehaverne – om de ikke ville være mere gavnlige at tilbyde folk, der gerne vil i havelauget (dette betyder ikke, at de kun får disse muligheder. De vil blive tilbudt alle mulighederne, også de haver som lige nu er 2 slået sammen). Børnehaverne ser ikke ud som om at de er blevet brugt. (Haverne er foran byg 26. Jeg vil referere til dem som Skråning 2, indtil vi kan komme op med et bedre navn. Hvis vi er enige i dette, skal vi også have aftalt, hvor mange haver der skal være dernede.
  • Andre ideer til Skråning 2 er en fælles så-station, skur og et slags vild/ insektområde.
  • Der er kommet et forslag om, at vi alle skal have et fælles område til at gøre det en endnu bedre oplevelse at have en have. For eksempel at én person har ansvaret for redskaber, en anden for vandtanken osv.
  • En anden ide, som der er en der kom med, er at bruge Ronjas gamle have på skråningen til at bygge et redskabsskur eller lignende til vores redskaber, potter osv. Denne have er nemlig meget mørk og det kan være svært at dyrke noget der.
  • På skråningen er brombærrene langs stien ved at tage over, så det ville være rigtig dejligt, hvis vi kunne få strammet dem op af hegnet, eller klippet helt væk, hos jer der ikke vil have dem. Gangen er selvsagt et fællesområde og vi skal hver især sørge for, at der god plads til at kunne komme forbi.
  • Noget Bo ofte stod for var at hente kompost jord. Er der en eller flere der kunne tænke sig denne opgave, eller hvordan skal vi fortsætte?
  • Trapperne både ved Skråning 1 og 2 er begyndt at falde sammen. Er der én eller flere der kunne tænke sig denne opgave?
  • Er der én der vil fylde vandtankene?
  • Én der vil rense og slibe værktøjet/redskaberne?
  • Generelt oprydning og ukrudtsfjernelse evt. beskæring af træer og buske (alle).

Hvis der er andet I gerne vil have taget op til havedagen, er I velkommen til at skrive det til
mig, eller bare nævne det på dagen.

Jeg håber, at se en masse af jer. I må meget gerne melde tilbage, om I kan komme eller ej,
om I vil beholde jeres haver, evt. hvilke holdninger I har til punkterne ovenover og evt. hvilke arbejdsopgaver, I gerne vil hjælpe til med.

Rigtig god sæson til jer alle.

Mvh
Christine (22E, 2. th)