Kære Bispebjerg bakke I/S Ørni Bargholz

Som du sikkert har bemærket, har der i den seneste tid været flere store udfald på Parknets netværk. Udfaldene har givet en samlet nedetid på knap 5 timer, fordelt over seks dage henholdsvis den 30. januar samt i perioden den 26. februar til 5. marts 2020, og har desværre ramt de fleste af Parknets brugere. Vores netværksafdeling har i hele perioden arbejdet hårdt sammen med leverandøren af vores tekniske udstyr og en ekstern specialist på at løse problemerne. På baggrund af denne kombinerede indsats er der nu implementeret en række tiltag for at genoprette netværkets stabilitet.


Vi har sikret netværket mod en ny type DDoS-angreb
Flere af udfaldene har været forårsaget af en ny type DDoS-angreb, som vi ikke tidligere har oplevet. DDoS-angrebene har udnyttet en sårbarhed i en bestemt type VPN-servere, som Parknet ikke benytter, men som anvendes på det globale internet. Sårbarheden har gjort det muligt at forstærke angrebet, så det er blevet meget kraftigere end tidligere set. Hvert sekund under angrebet blev Parknets netværk således ramt af mange millioner datapakker, hvilket overbelastede noget af vores centrale udstyr og gav en ustabil internetforbindelse.


Parknets systemer sikres løbende mod kendte trusler
Som alle andre internetudbydere bliver Parknet jævnligt udsat for DDoS-angreb. Da vi imidlertid har opsat en række beskyttelsesforanstaltninger mod DDoS, kan vi afværge hovedparten af disse, uden at internetforbindelsen påvirkes. Når der opdages nye typer angreb, implementerer vi tilsvarende nye foranstaltninger, som dels forebygger, at vi rammes af disse angreb fremover, og som dels minimerer angrebets effekt, hvis det alligevel sker. I denne situation har vi derfor også implementeret nye foranstaltninger, og sikret, at Parknets netværk fremover er beskyttet mod den nye angrebsform.


Løsningen på den tekniske fejl er delvist implementeret
Udover de DDoS-relaterede udfald, var der i den forgangne uge to udfald, som blev forårsaget af tekniske problemer på noget af Parknets centrale udstyr. Da fejlen blev konstateret, iværksatte vores netværksafdeling straks en række midlertidige tiltag, der fremadrettet minimerer risikoen for udfald markant. I samarbejde med producenten af udstyret er vi desuden ved at udarbejde en permanent løsning på problemet, som bliver implementeret, så snart den er testet færdig.


Enkelte brugere skal tilpasse deres VPN-forbindelse
For at beskytte Parknets netværk mod den nye type DDoS-angreb, har vi for nogen typer VPN-trafik lagt en hastighedsbegrænsning for UDP-trafik på source port 1194. Hvis man omkonfigurerer sin VPN, og i stedet anvender TCP port 443, er der dog ingen hastighedsbegrænsning.


Kontakt os gerne
Hvis du har spørgsmål til det ovenstående eller brug for yderligere info, er du velkommen til at kontakte vores brugerservice på telefon 36 90 60 00 eller brugerservice@parknet.dk mandag til fredag kl. 9-12.30 og 17-21 samt lørdag og søndag kl. 17-21.


Vi er fuldt opmærksomme på, hvor generende det er, når internettet ikke virker. Derfor beklager vi meget de gener, udfaldene har måttet medføre for dig og alle de øvrige Parknet-brugere.


Venlig hilsen,
Parknet